Pages Navigation Menu

Mijn hond richt schade aan bij iemand anders thuis wat nu?

Mijn hond richt schade aan bij iemand anders thuis wat nu?

Mijn hond richt schade aan bij iemand anders thuis wat nu?

Ongeluk zit in een klein hoekje, dit geldt ook voor honden. Is jouw hond ook zo blij wanneer je thuis komt of wanneer je met hem gaat wandelen? Door het drukke gedrag kan het altijd gebeuren dat er iets kapot gaat. Gelukkig zijn we in Nederland bij allemaal goed verzekerd, maar hoe zit dit als de buurvrouw op je hond past en je hond daar iets kapot maakt. Wie is er aansprakelijk misschien is de te verhalen op de wa verzekering hond?  Een wa verzekering speciaal voor je hond bestaat natuurlijk nog niet. Dus hoe wordt dit dan opgelost.

Mijn hond heeft de bril van de buurvrouw kapot gemaakt

Wanneer je buurvrouw met alle goede bedoelingen een middag op je hond past, ga je er natuurlijk niet vanuit dat er iets gebeurt. Je geeft haar de benodigde instructies, een beetje voer en uiteraard de riem waarmee ze lekker een eindje samen met je hond mee kan wandelen. Wanneer ze terugkomen en ze de riem van de hond wil verwijderen gebeurt het. Haar bril valt op de grond en de hond heeft hem in voor ze hem kon terugpakken in z’n bek.

Op wie kan de buurvrouw de kosten verhalen?

De hond heeft inmiddels de bril gezien als speelgoed en heeft hem zo dusdanig verbogen dat hij niet meer te dragen is door de buurvrouw. Je komt terug van je werk en haalt de hond bij de buurvrouw op en de buurvrouw legt het verhaal uit. Tuurlijk is het ontzettend vervelend, maar gelukkig heb je een familiale verzekering hond. Een familiale verzekering is ook wel bekend als de aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je schade aanricht aan de spullen van iemand anders of letsel veroorzaakt, wordt deze door je verzekering vergoed. Uiteraard moet het niet met opzet zijn.

Verschil tussen familiale verzekering en verzekering hond

We kennen verschillende soorten verzekeringen, voor een hond kennen we de normale verzekering. Deze verzekering is gebaseerd op het vergoeden van medische kosten die je maakt voor je hond. Zoals operaties, vaccinaties etc. een wa verzekering is nog niet voor je hond beschikbaar op dit moment valt je hond onder je eigen wa verzekering Dus wanneer je hond schade aanricht bij iemand anders draai jij als hondenbezitter voor de kosten op.

Jij bent verantwoordelijk voor de schade die je hond aanricht

Het hoeft niet eens altijd bewust te gaan en in de meeste gevallen zal het enthousiasme zijn van je hond, maar er kan nog wel eens iets kapot gaan met een hond in huis. Dit kan van een glas op tafel zijn naar een televisie van €2000,- dan is het maar wat fijn dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt. Want als je niet verzekerd bent en je bent toch aansprakelijk moet jij zelf voor deze kosten opdraaien en kun je niets verhalen.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *