Pages Navigation Menu

Melkklier operatie bij hond

Melkklier operatie bij hond

Elke operatie is natuurlijk vervelend, dat betekent dat er iets niet goed is met de gezondheid van je hond. Melkkliertumoren komen vaak voor bij oudere teefjes. Het is één van de meest voorkomende soorten tumoren bij honden. Het is in veel gevallen noodzakelijk om te opereren. Nu kunnen de kosten van een operatie oplopen tot wel €800,-. Voor een vast bedrag per maand kun je er ook voor kiezen om je hond te verzekeren. Op deze manier kom je niet voor onvoorziene kosten te staan. Vergelijke alle hondenverzekeringen hier, op deze manier vind je altijd een verzekering die past bij jouw hond.

Wat is een melkkliertumor?

Wanneer je het woord tumor hoort is het logisch dat direct alle alarmbellen gaan rinkelen. Toch is die niet altijd direct nodig om in paniek te raken. Het is één van de veel voorkomende tumoren bij honden. Het ontstaan van een melkkliertumor is eigenlijk niet anders dan het ontstaan van andere tumoren. Het is een ontsporing van de normale celgroei.

Diagnose melkkliertumor

Het is niet zo moeilijk om vast te stellen of een hond gezwellen in de melkklieren heeft. Onder de buik, in de buurt van de tepels, zijn onderhuidse knobbels voelbaar. Zorgvuldig onderzoek van de melkklieren is van belang om vast te stellen waar de gezwellen zitten. Helaas kunnen we aan de buitenkant niet vaststellen of een gezwel goed- danwel kwaadaardig is. Naast het feit dat je het kunt zien en voelen is het ook mogelijk om het aan te prikken. Dat wil zeggen dat er een stukje weefsel wordt verwijderd om het te onderzoeken.

Operatie en röntgenfoto’s

Goedaardige melkkliergezwellen kunnen helaas op den duur kwaadaardig worden. Dat betekent dat operatieve verwijdering altijd het beste advies is. Voorafgaand aan de operatie worden röntgenfoto’s van de longen gemaakt om eventuele uitzaaiingen zichtbaar te maken.

Bij uitzaaiingen naar de longen is een operatie zinloos. Zo kunnen we voorkomen dat uw hond onnodig een operatie moet ondergaan. Als er géén uitzaaiingen in de longen te vinden zijn dan is behandeling altijd zinvol. Zeker bij kwaadaardige gezwellen geldt dat hoe eerder ze weggehaald worden, des te groter de kans op volledige genezing is.

De kosten van een operatie kunnen flink oplopen tot wel €1000,-. Wanneer je bent verzekerd is zal je verzekering een deel of zelfs de gehele kosten voor een ingreep voor zijn rekening nemen. Ben je nog niet verzekerd is het zeker te overwegen. Op Tinki.nl kun je verschillende hondenverzekeringen met elkaar vergelijken. Bijvoorbeeld een hondenverzekering Franse Bulldog. Dan komen alle mogelijkheden voorbij voor het verzekeren van een Franse Bulldog.

Is sterilisatie een optie

Doordat door loopsheid de hormonen toenemen, kan hierdoor de kans op melkkliertumoren toenemen. Kies je voor sterilisatie dan ben uiteindelijk jij degene die de beslissing neemt of je je hond daadwerkelijk wilt laten steriliseren. Daarom is het van belang om goed te informeren en te doen wat je het beste lijkt. Het gaat om jouw hond! Het is daarom verstandig om een rustig alles door te lezen voor je je beslissing maakt, laat je niet beïnvloeden door fabels die mensen om je heen vertellen. Vergeet niet dat de operatie ook nazorg vereist en je hond niet direct weer de oude is. Daarom is het raadzaam om met je dierenarts om tafel te gaan om de verschillende opties met hem te bespreken.

Het is dus belangrijk dat er een goede diagnose wordt gesteld en een juiste behandeling wordt gevolgd bij de verwijdering van een melkkliertumor. Zo is de kans op volledige genezing groter. Neem bij twijfel altijd contact op met je dierenarts. Het is raadzaam om eens te kijken of je verzekering dit proces vergoed. Ben nog niet verzekerd kun je altijd de hondenverzekering vergelijker raadplegen om te kijken welke verzekering het beste bij jouw hond past.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *